Slăbește obezitatea. Obezitate, încotro? Despre slabire, cu şi fără chirurgie


slăbește obezitatea

Optiunile valabile pentru tratamentul obezitatii la copii slăbește obezitatea modificari de comportament si ale dietei, farmacoterapie si suplimente de densitatea osoasă pentru pierderea în greutate. Modificarile de comportament si dietetice includ promovarea activitatii fizice, limitarea timpului de stat in fata ecranului de televizor sau computer la nu mai mult de 2 ore pe zi si limitarea consumului de alimente intre mese dense in energie cu mult zahar si multe grasimi.

Aceste metode, totusi, ramin aproape ineficiente pentru ca programele comportamentale si dietetice orientate catre familie necesita mult timp si efort din partea parintilor, ceea ce nu este totdeauna posibil pentru familiile in care ambii parinti lucreaza.

Suplimentele pentru slăbește obezitatea in greutate Nu s-au facut studii la copii si adolescenti care sa examineze folosirea suplimentelor de slabire altele decit suplimentele de fibre. Suplimentele sint percepute de catre pacienti ca fiind naturale si se presupune ca sint mai sigure decit medicamentele prescrise. In plus, reprezinta alternative la incercarile esuate de scadere in greutate folosind metode mai conventionale.

Cele mai multe suplimente de scadere a greutatii includ componente multiple, deseori mai mult de Ingredientele comune ale suplimentelor de scadere in greutate sint categorisite prin mecanismul de actiune: stimulente, agenti termogenici sau elevatori de energie efedrina sau pseudoefedrina, cafeina, teofilina, teobromina, 7-keto-dehidroepiandrosteron, etcmodulatori ai metabolismului grasimii sau carbohidratilor picolinat de crom, acid linoleic conjugat - ALC, carnitina, ceai verde, beta-hidroximetilbutirat, piruvat, acid hidroxicitric, etcsupresori ai apetitului capsaicinaagenti care descresc mincatul legat de stress sau depresie Ginkgo biloba, St.

John's wort, yohimbestimulatori ai satietatii fibre solubile ca glucomanan, Psyllium, metilceluloza, pectinblocanti ai absorbtiei Pierderea în greutate pofta normală chitosanblocanti ai absorbtiei carbohidratilor inosin, extract din bob de fasole, extract din griu, etclaxative scoarta si fructul de "cascara" s.

slăbește obezitatea

Majoritatea suplimentelor pentru scadere in greutate nu au fost demonstrate clar a fi nici eficiente nici sigure, chiar la adulti, si multe au fost asociate cu efecte adverse serioase. In plus, componentele multiple din suplimente creeaza posibilitatea de interactiune, fie intre ingrediente, fie cu medicatia luata pentru alte afectiuni, cu care concureaza.

Related Posts

Mai mult, multe componente, cum ar fi extractele din ierburi, contin multe ingrediente potential active. Chiar daca componentele individuale ale unui produs de scadere in greutate au fost demonstrate a fi sigure, combinatia lor poate sa nu fie.

Multe suplimente au fost gasite a fi contaminate cu ingrediente periculoase sau etichetate gresit in slăbește obezitatea ingredientelor reale ale suplimentului.

Suplimentele pentru scadere in greutate beneficiaza de publicitate pe scara slăbește obezitatea si sint raspindite pe Internet, desi multe dintre ele au putine date sau nu au deloc date care sa sustina efectele din reclame, si unele, cum este dinitrofenolul, sint periculoase. Foarte putine suplimente demonstreaza eficienta clinica, cu nici o dovada in plus fata de faptul ca orice supliment dietetic specific este eficient pentru scaderea in greutate pe termen lung.

Care este dieta ideală pentru slăbit? Datele actuale arată ca favorită dieta total vegetarian sau cea ovo-lacto-vegetariană cu lactate degresate și rar ouă.

Eficienta pe termen scurt pentru adulti s-a demonstrat pentru efedra si produse continind efedrina; totusi, din aprilievinzarea lor a fost interzisa in SUA datorita grijii pentru efecte adverse si risc crescut de simptome psihiatrice sau gastrointestinale si palpitatii.

Citrus aurantium - o planta care contine sinefrin, un agonist simpatic alfa-adrenergic similar efedrinei - este acum folosit frecvent ca substitut pentru efedra in suplimentele de scadere in greutate.

What can the pharmacist do for his adult patients with eating disorders or obesity?

Portocala amara, totusi, nu a demonstrat nici un beneficiu statistic pentru pierderea in greutate p Exista oarecare dovezi pentru beneficiul picolinatului de crom, chitosanului, ALC, acidului hidroxicitric, piruvatului si suplimentelor fibroase la adulti.

Slăbește obezitatea picolinatul de crom pare sa aiba un efect mic asupra scaderii in greutate, s-au raportat mai multe cazuri severe de rabdomioliza sau blocaj renal slăbește obezitatea pacientii care luau crom, crescind indoielile asupra sigurantei sale.

Exista ceva dovezi despra eficientei chitosanului in comparatie cu placebo in tratamentul de scurta durata al obezitatii, dar rezultatele obtinute din incercari de buna calitate indica faptul ca efectul chitosanului asupra greutatii corporale este minim si improbabil sa fie de semnificatie clinica.

ALC pare sa atenueze cresterea in greutate corporala si grasime corporala; totusi, rezultatele experimentelor clinice au gasit putine dovezi de scadere in greutate si au sugerat ca poate avea efecte adverse prin redistributia depozitelor de grasime.

Studii cu Garcinia cambogia la subiectii adulti supraponderali si obezi sint inconsistente si dau rezultate contradictorii.

Obezitatea necesita tratament chiar si dupa ce pacientul slabeste

Desi piruvatul s-a raportat a reduce grasimea corporala si procentul de grasime, dovezile sint slabe. Slăbește obezitatea un studiu despre suplimente pentru scaderea in greutate, in afara de suplimentele de fibre, nu a fost efectuat la copii. Ingestia de fibre dietetice este invers asociata cu greutatea corporala, grasimea corporala si indicele masei corporale.

Mecanismele sale de reducere a greutatii includ stimularea senzatiei de satietate, descresterea absorbtiei de macronutrienti, si modificarea secretiei de hormoni digestivi.

Ingestia de fibre medie in America de Nord este mai putin de jumatate decit nivelurile recomandate. Desi cresterea consumului de fibre fructe, vegetale, cereale integrale, legume cu dieta este un pas important pentru a opri epidemia de obezitate, adaugarea de fibre suplimentare trebuie luata inconsiderare. Glucomananul, o fibra dietetica solubila si foarte viscoasa derivata din radacina unei plante "konjac" poate stimla scaderea in greutate la indivizii supraponderali si obezi si imbunatati parametri lipidici si lipoproteici si statusul glicemic cu efecte gastrointestinale minime.

Desi exista putine date pentru Psyllium slăbește obezitatea reducerea greutatii, s-a dovedit ca imbunatateste homeostaza glucozei si profilul lipidic si lipoproteic la copiii obezi.

Excesul ponderal, curele de slabire - Dr Calin Marginean (supragreutate, dieta)

Inulina din radacina de "chicory" este vinduta in multe magazine de larga afluenta ca supliment fibros, inclusiv pentru folosul copiilor; totusi, nu a slăbește obezitatea studiat efectul sau de scadere a greutatii. Farmacoterapia Farmacoterapia ar trebui luata in consideratie pentru copiii cu obezitate extrema, mai mari de 12 ani, care sint rezistenti la modificarile dietetice si de stil de viata de 12 luni; cei cu adipozitate abdominala marcata, rezistenta la insulina sau toleranta alterata la glucoza, steatohepatita si hiperandroginism ovarian; si cei cu istorie familiala de diabet, infarct miocardic, sau accidente vasculare cerebrale.

  1. Dieta în obezitate – ARoND – Asociatia Romana de Nutritie si Dietetica
  2. Adica in cazul meu: greutatea 83 kg, inaltimea 1,67 m.
  3. Cum să obții pierderea în greutate
  4. FOLOSIREA SUPLIMENTELOR PENTRU SLABIRE IN OBEZITATEA INFANTILA - Doctor Info Ro
  5. Ce poate face farmacistul pentru pacienţii săi adulţi cu tulburări de alimentaţie sau obezitate?

Orlistat, un inhibitor al absorbtiei grasimii, este singurul medicament prescris indicat de administratia SUA pentru tratamentul adolescentilor supraponderali. Poate determina efecte adverse gastrointestinale, cum ar fi disconfortul abdominal, flatulenta, diarea, datorita grasimii neabsorbite excretate. Totusi, efectele secundare ale orlistatului pot fi prevenite prin prescrierea concomitenta de fibre dietetice.

slăbește obezitatea

Sint necesare multe studii pentru a concluziona slăbește obezitatea trebuie recomandat copiilor si adolescentilor pentru scaderea in greutate. Nici o modalitate va putea trata singura obezitatea infantila, iar modificare stilului de viata trebuie sa fie o constanta a acestei abordari.

slăbește obezitatea

Voteaza articolul Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!. Acest articol a fost vizualizat de ori. Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Cum slăbești sănătos Obezitatea necesita tratament chiar si dupa ce pacientul slabeste Obezitatea este o afectiune care prezinta o serie de riscuri precum: riscul cardiovascular, diabetul si unele tipuri de cancer. De aceea, este foarte important ca pacientul sa slabeasca pentru a reduce aceste riscuri.

Adauga un comentariu.